| Δραστική Ουσία | Προϊόν Kenfood | Χαρακτηριστικά Προϊόντος |
| Βουτυλική υδροξυανισόλη, γαλλικός εστέρας | ANTRANCINE 20 CH | Αντιοξειδωτικό. Αποτρέπει την τάγγιση των τροφίμων και την δημιουργία δυσάρεστών οσμών σταθεροποιώντας και απομονώνοντας τις ελεύθερες ρίζες των λιπαρών οξέων των προϊόντων που προστίθεται. |
| L- κυστείνη υδροχλωρική | CYSTEINE | Aμινοξύ, βελτιωτικό αλεύρων (αναγωγική ουσία, μειώνει την δύναμη των αλεύρων και αυξάνει την ελαστικότητα τους, μαλακώνει τη ζύμη και έτσι να μειώνεται ο χρόνος ζύμωσης), χρησιμοποιείται και ως συμπλήρωμα διατροφής. Ακόμη και αν η L-κυστεΐνη είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ, μία πρόσθετη τροφοδοσία συνιστάται για ηλικιωμένα άτομα. Η κατάποση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τοξικών παρενεργειών του αλκοόλ. |
| L- κυστείνη υδροχλωρική | CYSTO 10 C | Aμινοξύ, βελτιωτικό αλεύρων (αναγωγική ουσία, μειώνει την δύναμη των αλεύρων και αυξάνει την ελαστικότητα τους, μαλακώνει τη ζύμη και έτσι να μειώνεται ο χρόνος ζύμωσης), χρησιμοποιείται και ως συμπλήρωμα διατροφής. Ακόμη και αν η L-κυστεΐνη είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ, μία πρόσθετη τροφοδοσία συνιστάται για ηλικιωμένα άτομα. Η κατάποση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τοξικών παρενεργειών του αλκοόλ. |
| Φυτικές ίνες σταριού | FIBER W200 | Φυτικές ίνες σταριού. Αυξάνει την απορρόφηση νερού και λαδιού, αυξάνει την διάρκεια ζωής των προϊόντων, αυξάνει τα επίπεδα των φυτικών ινών στα τελικά αρτοσκευάσματα. |
| Μείγμα βελτιωτικών και ενζύμων | FILLO 500 | Χρησιμοποιείται στην παραγωγή φύλλου, σφολιάτας, πίτες μεγαλώνει στην εκτατότητα , αυξάνει την κατακράτηση νερού και δίνει καλύτερο χρωματισμό και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο τελικό προϊόν. |
| Μείγμα βελτιωτικών και ενζύμων | KATAIFI 10 | Μεγαλώνει στην εκτατότητα, αυξάνει την κατακράτηση νερού της ζύμης και δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο τελικό προϊόν. |
| Φοινικέλαιο σε σκόνη | KENFAT 80 | Φυτικό λάδι σε σκόνη 80% για χρήση στη παρασκευή τροφίμων, σε αντικατάσταση του υγρού ελαίου. |
| Γλουτένη σίτου | KENVITAL | Πρωτεΐνη σιταριού, για ενίσχυση, σταντάρισμα και παραγωγή ειδικών αλεύρων. Αυξάνει την δύναμη, τον όγκο και την αντοχή στην μηχανική καταπόνηση των αλεύρων. |
| Mαλτοδεξτρίνη 18 DE | MALTO 180 | Μερικώς υδρολυμένο άμυλο καλαμποκιού, υποαλλεργικός φορέας και filler, βελτιώνει την τραγανότητα της κόρας στα αρτοσκευάσματα. |
| Μείγμα βυνάλευρων | NUTRIMALT F1300 | Μη διασταλτικό μείγμα βυνοποιημένου κριθαριού και σίκαλης. Δίνει έντονη γεύση βύνης και βοηθά στον χρωματισμό της ζύμης. |
| Μείγμα βελτιωτικών και ενζύμων | PAN 500 | Κοκτέιλ οξειδωτικών και ενζύμων για την αύξηση της αρτοποιητικής ποιότητας των αλεύρων. |
| Οροπρωτείνη 80% | WPC 80 | Πρωτεΐνες ορού γάλακτος, υποκατάστατο για το ασπράδι αυγού, σταθεροποιητής αφρού. |
| Ασπράδι αυγού | ΑΛΒΟΥΜΙΝΗ | Πρωτεΐνες αυγού, ασπράδι αυγού σε σκόνη, ανασύσταση 1:8. |
| Όξινο ανθρακικό ασβέστιο | ΑΜΜΩΝΙΑ | Διογκωτικό για αρτοσκευάσματα. |
| Ασκορβικό οξύ | ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ | Οξειδωτική ουσία, Ε300, αυξάνει την συνεκτικότητα, τη δύναμη και τη σταθερότητα της ζύμης. |
| Αυγό | ΑΥΓΟ ΣΚΟΝΗ | Πλήρες αυγό σε σκόνη ανασύσταση 1:4. |
| Γάλα αποβουτυρωμένο 1,5% λιπαρά | ΓΑΛΑ ΑΠΑΧΟ | Αποβουτυρωμένο γάλα αγελάδας, ανασύσταση 1:11. |
| Γάλα με 26% λιπαρά | ΓΑΛΑ ΠΛΗΡΕΣ | Αφυδατωμένο πλήρες γάλα αγελάδας, ανασύσταση 1:8. |
| Αποβουτυρωμένο γιαούρτι | ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΚΟΝΗ | Αποβουτυρωμένο γιαούρτι, για χρήση σε προϊόντα αρτοποιίας. |
| Γλουταμινικό μονονάτριο | ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ | Ενισχυτικό γεύσης για σάλτσες, σούπες και προϊόντα μαγειρικής. |
| Γλυκερίνη | ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ | Πολυόλη, υγραντικό μέσο, μειώνει την ενεργότητα του νερού. |
| Σορβιτόλη | ΣΟΡΒΙΤΟΛΗ ΥΓΡΗ | Πολυόλη, υγραντικό μέσο, μειώνει την ενεργότητα του νερού |