ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ
Δραστική Ουσία | Προϊόν Kenfood | Χαρακτηριστικά Προϊόντος |
Άγαρ -άγαρ | AGAROSE 80 | Σταθεροποιητής. Υποκατάστατο της ζελατίνης, για χρήση στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική (παρασκευή ζελέ, πηκτών, κρέμας κ.λπ.). Σταθεροποιεί και δίνει σώμα στα προϊόντα που προστίθενται, διαλύεται σε θερμοκρασία 100°C και παράγει ένα παχύρευστο ζελέ όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 50°C. Το ιξώδες του ζελέ μειώνεται όταν υπάρχει ανάμειξη, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί κρύο άμεσα σε κέικ και γλυκά, και στερεοποιείται και πάλι μέσα ή πάνω στο προϊόν όταν είναι σε ηρεμία. Παρέχει καθαρό και σταθερό στην θερμότητα ζελέ σε συστήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Βελτιώνει την εμφάνιση των ειδών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής. Παρέχει πολύ ισχυρή κατακράτηση νερού. Βοηθά στον έλεγχο της μετανάστευσης υγρασίας. Η ικανότητα σχηματισμού γέλης μειώνεται όσο μειώνεται το pH και όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, ως εκ τούτου η όποια προσθήκη όξινων συστατικών θα πρέπει να γίνεται κάτω από τους 80°C. |
Καραγενάνη | CARRAGEL 80 | Σταθεροποιητής. Υποκατάστατο της ζελατίνης, χρήση στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική (παρασκευή ζελέ, πηκτών, κρέμας κτλ.). Σταθεροποιεί και δίνει σώμα στα προϊόντα που προστίθενται, διαλύεται σε θερμοκρασία 50°C -70°C και παράγει ένα θερμοαναστρέψιμο παχύρευστο ζελέ όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 40°C. Βελτιώνει την εμφάνιση και παρατείνει την φρεσκάδα των ειδών αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής. Παρέχει πολύ ισχυρή κατακράτηση νερού. Βοηθά στον έλεγχο της μετανάστευσης υγρασίας. Η ικανότητα σχηματισμού ζελέ μειώνεται όσο μειώνεται το pH και όσο αυξάνεται η θερμοκρασία. (Σε pH κάτω από 4,2 δεν σχηματίζει ζελέ). |
CMC (Καρβοξυμεθυλοκυτταρινικό νάτριο) | C-GEL 90 | Σταθεροποιητής. Έχει τις ακόλουθες λειτουργίες και ιδιότητες που το καθιστούν κατάλληλο για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στη βιομηχανία τροφίμων (αρτοποιία, σάλτσες, κρέμες, παγωτό). Λειτουργεί ως παχυντικό, συνδετικό, σταθεροποιητής, παράγοντας εναιώρησης και παράγοντας ελέγχου ροής. Παράγει φιλμ που είναι ανθεκτικά σε λάδια, λίπη, και οργανικούς διαλύτες. Διαλύεται γρήγορα στο κρύο νερό. Λειτουργεί ως προστατευτικό κολλοειδές, μειώνει την απώλεια νερού. Είναι φυσιολογικά αδρανές. Είναι ένας ανιονικός πολυηλεκτρολύτης. |
Κόμμι γκουάρ | G-GEL 90 | Σταθεροποιητής για χρήση στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, αυξάνει την απορρόφηση νερού και τη φρεσκάδα στη ζύμη. Σταθεροποιεί σάλτσες και παγωτά. |
Μεθυλοκυτταρίνη | KENECEL A4M | Σταθεροποιητής, έχοντας χαμηλό ιξώδες στο κρύο και δημιουργώντας ισχυρά gel στο ζεστό, χρησιμοποιείται για την παραγωγή bake stable γεμίσεων, σαλτσών κλπ. |
Υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη | M-GEL 541 | Μείγμα σταθεροποιητών, σταθεροποιεί και μετατρέπει σε bakestable τις γεμίσεις τον αρτοσκευασμάτων, αποτελεί δομικό στοιχείο για προϊόντα ελεύθερα γλουτένης. |
Ξανθάνη | X-GEL 90 | Σταθεροποιητής για γεμίσεις, δομικό υλικό για προϊόντα gluten free. |