ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΩΜΙ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1.000 γρ. πρόμειγμα El Greco X 
  • 3.000 γρ. αλεύρι (ή αλεύρι απο σκληρό σιτάρι)
  • 2.400 γρ. νερό
  • 120 γρ. μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύεται 1.000 γρ. πρόμειγμα με 3.000 γρ. αλεύρι, 2.400 γρ. νερό και 120 γρ. μαγιά
  2. Ζυμώνετε για 4 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 8 λεπτά στην 2η ταχύτητα του ζυμωτηρίου
  3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  4. Μορφοποιείτε και στοφάρετε για 60 λεπτά
  5. Ψήνετε στους 210°C για 50 λεπτά

Κατηγορία ΨΩΜΙΑ